Niall Horan

 

Niall Horan


Niall James Horan (geboren op 13 September 1993) in Mullingar, County Westmeath, Ierland Moeder; Maura Gallagher en vader Bobby Horan. Hij heeft een oudere broer: Greg. Hun ouders gingen scheiden toen Niall 5 jaar was. Hij woonde samen met zijn broer bij hun vader én moeder, tot ze samen bij hun vader in Mullingar gingen wonen. Niall's moeder hertrouwede en ze woont in Edgeworthstown, County Longford met Chris, haar man sinds 7 jaar. Niall was een leerling op Coláiste Mhuire, een jonensschool. Niall zat op het schoolkoor, en trad op met Kerstmis. Voordat hij meedeed aan The X Factor, trad hij in zijn vaderland op, als een support act voor Lloyd Daniels in Dublin. Niall Horan leerde al gitaar spelen toen hij nog een klein kind was. In een interview beschreef zijn z'n gitaar als "het beste cadeau dat k ook voor Kerst heb gekregen." Niall liet zijn ouders zijn stem voor het eerst horen tijdens een autorit, "mijn tante dacht dat de radio aanstond. Precies datzelfde overkwam Michael Bublé met zijn vader. Hij is absoluut mijn held, dus ik vind het heel leuk dat we hetzelfde verhaal hebben. 

Op de auditie van The X Factor, vertelde Niall : "Ik ben 16 en ik wil een grote naa krijgen, zoals Beyoncé en Justin Bieber. Ik ben een keer met hem vergeleken, en dat was leuk. Ik wil hele arenas uitverkocht, een album maken, en samenwerken met de beste artiesten van de wereld." 

Niall Horan vertelde: "Ik was vroeger altijd het kind dat het meest wist van muziekinstrumenten en gewoon van muziek hield." Hij vertelde ook dat hij een "big swing" fan is, zoals Frank Sinatra, Dean Martin en Michael Bublé, wie zijn grootste idolen zijn. Niall is een hele grote fan van rock music, The Eagles, Bon Jovi en The Script. Daarnaast beschijrft hij Ed Sheeran als een invloed op hem. Toen Sheeran en One Direction samenwerkten voor het lied "Moments" for hun debut album, zei Niall dat het een er was om met Ed Sheeran te werken. In 2012 vertelde Niall dat hij bang is voor vogels, – ook wel ornithophobia genoemd— sinds hij als kind is aangevallen door een duif. 

>>WEETJES 

Hij heeft een oudere broer Greg en zijn ouders zijn gescheiden toen hij vijf was. Hij is linkshandig en is de enige van de band die van Ierse afkomst is. Hij is 1 meter 71. One Direction is nu in Zweden om hun volgende album op te nemen !