Liam Payne

Liam Payne


Liam James Payne (geboren 29 August 1993) komt uit Wolverhampton, West Midlands, Engeland, 3 weken te vroeg geboren, van moeder Karen en vader Geoff. Liam heeft 2 oudere zussen, Ruth en Nicola. Tot zijn vierde had Liam verschillende testen in het ziekenhuis, en toen constateerden de artsen dat één van zijn nieren niet goed functioneerde. Om minder pijn te hebben, had Liam 32 injecties in zijn arm in de morgen en de avond als kind. Liam Payne werd gepest op school en nam boxlessen. Hij vertelt : "Ik moest een manier vinden om mezelf te verdedigen. Ik was op 12-jarige leeftijd aan het vechten tegen een 38-jarig-oude trainer. Ik brak mijn neus, had een geperforeerd trommelvlies en ik kwam altijd thuis met een gekneusd en gezwollen gezicht. Maar het gaf me zelfvertrouwen. Ik heb er nog jaren wat aan gehad." Liam was een muziektechnologiestudent op het City of Wolverhampton College. 

Liam's eerste auditie was in 2008, bij The X Factor. Hij was 14 jaar. Hij kwam tot de "judges' houses", maar Cowell dacht dat hij nog niet klaar was voor de wedstrijd, en vroeg hem twee jaar later terug te komen. Liam Payne beschrijft Justin Timberlake als zijn grootste invloed. Hij zegt ook dat hij inspiratie opdoet van "Take That" lid : Gary Barlow. Omdat hij maar een nier heeft, zei Liam: "Ik moet erg voorzichtig zijn, en zorgen dat ik niet te veel drink, zelfs niet water, en ik moet ervoor zorgen dat ik zo gezond mogelijk leef." Op dit mooment heeft Liam Payne een relatie met danseres Danielle Peazer. Ze hebben elkaar ontmoet bij X Factor in 2010, en sinsdien hebben ze een relatie. De achtergronddanseres van "The Saturdays" en Jessie J hebben veel doodverwensingen gehad van fans, omdat ze met Liam aan het daten waren. 

>>WEETJES 
Payne had al eerder auditie gedaan voor X-Factor, in 2008, toen hij 14 was, maar Simon Cowell dacht dat hij er nog niet klaar voor was en vroeg hem twee jaar later terug te komen. Hij heeft 2 oudere zussen Ruth en Nicole. Toen hij klein was heeft hij een nierziekte gehad en had hij 32 injecties per dag nodig om in leven te kunnen blijven. Op dit moment heeft hij één nier.